Livräntor och pensionering planering: Abney Associates Ameriprise Financial Advisor

Livränta kommer i många olika former. Det finns omedelbar och uppskjuten livräntor, med både fasta och rörliga priser. Vilken typ av livränta, alla kan dock klassificeras som antingen kvalificerad eller nonqualified livränta. Och skillnaden är lätt.

Kvalificerad livräntor används i samband med skatt gynnade pensionsplaner, som definierade dra av pensionsplaner, avsnitt 403(b) pension planer (TSA), eller IRAs. Premierna för kvalificerad livränta betalas generellt med pretax dollar, som är alla investeringar som köpts för användning i en kvalificerad pensionsplan.

Definitionsmässigt anses någon livränta inte användas för att finansiera en skatt gynnade pensionsplan eller IRA en nonqualified livränta. Bidrag till nonqualified livränta är gjorda med efter skatt dollar--Premier är inte avdragsgilla från bruttoinkomsten för inkomstskatt.

I huvudsak då är produkterna samma. Det är placeringen in eller ut en pensionsplan (och den resulterande skattemässiga behandlingen) som skiljer en från den andra.

KVALIFICERAD LIVRÄNTOR

Som nämnts, bidrag till en kvalificerad livränta är avdragsgill till individ eller arbetsgivare (eller undantas från inkomsten av individen) på tiden av bidrag, som skulle vara någon skatt gynnade pension plan investering. När en annuitet är en pensionsplan, styr reglerna för planen alla skattefrågor., Specifikt, ersätts särskilda skattebetalning fördelarna med livräntor, och unik skatt sanktioner och skattemässig behandling av annuiteter på distribution, när den används i en pensionsplan av de regler som reglerar alla investeringar i sådana planer. Det är anledningen till att många finansiella rådgivare ifrågasätta användningen av uppskjuten livränta i pensionsplaner.

Obs: Även om det är sant att skattebetalning fördelen med livränta är överflödiga i kvalificerad plan, livränta produkter kan erbjuda andra funktioner, exempelvis en garanterad död förmån, som kan göra dem en livskraftig investeringsalternativ för en del av en kvalificerad plan portfölj.